★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

7 érv amellett, hogy elkezd a Cross Traininget

2018. szep 5. - 8:43 -- Csóka Gábor

Cross Training

Egy edzésforma, amely garantáltan pozitívan változtatja meg az életedet. Nem is húzzuk az időt, megmutatjuk, hogyan:

1. Fejleszti az erőnlétet és az állóképességet

Mind a csoportos órák, mind pedig a személyi edzések is 90 percesek, amelyeken belül minden alkalommal külön blokk foglalkozik a technikával, az erőfejlesztéssel és a szív- és érrendszer tudatos kondícionálásával.

A bemelegítést követően, (ami minimum 20-25perc, hogy a sérüléseket elkerüljük) a technikai szakaszban a Cross Training során alkalmazott gyakorlatokat fejlesztjük, gyakoroljuk egészen az alapoktól. Itt tudod elsajátítani az edzés során használt mozdulatsorokat, hogy azokat szabályosan végezd, és készíted fel az idegrendszeredet az összetett mozgásformák befogadására, hogy mindez automatizmussá váljon.

Az erőfejlesztés vagyis strength szakaszban a főbb izomcsoportok erősödésének érdekében saját testsúllyal, illetve különböző eszközökkel végzünk gyakorlatokat.

Az utolsó rész pedig az ún. WOD (Workout Of the Day): különböző gyakorlatokból álló komplex feladatsor, amelyet általában időre kell végrehajtani, adott súllyal adott ismétlés számban, vagy épp adott időre, maximális ismétlés számmal. Mivel nincs két ugyanolyan WOD, így egy edzés sem lesz ugyanolyan, ezért képtelenség megunni ezt a sportot.

Ezzel a három szakasszal pedig teljesen át tudjuk mozgatni testünket, és egy edzés során mind az erőfejlesztés, mind az állóképesség és robbanékonyság fejlesztése szerepet kap.

2. Megtanít küzdeni

Itt önmagadat győzöd le minden alkalommal. Ez nem egy konditerem, ahol tulajdonképpen bármelyik gyakorlatot bármikor abbahagyhatod, vagy ha olyan kedved van, csak 72%-ot teszel bele egy edzésbe, és inkább nézelődsz, beszélgetsz, esetleg vársz a sorodra egy gépnél.

Itt mindig maximálisan kell teljesítened, folyamatosan koncentrálni kell a gyakorlatok helyes kivitelezésére, miközben az edző hajt, nincs a megengedettnél több pihenőidő, és ez nem könnyű, főleg a kezdeti időkben, mikor már rögtön a nyújtásokban leizzadsz. Ez a folyamatos, és intenzív edzésforma minden egyes alkalom után egyre nagyobb kitartást ad, hogy napról-napra fejlődj, erősödj, gyorsabb légy.

Cross Training

3. Megszünteti a hát- és gerincfájdalmakat

A Cross Genesisben csak szakértő edzők dolgoznak, akik közös hitvallása, hogy mindent lassan, biztos alapokra szabad csak építeni. Pont ezért a kezdők esetében, egy állapotfelmérés után, személyi órák ajánlottak a gyakorlatok pontos és helyes kivitelezésének megtanulása érdekében.

Ennek köszönhetően kiküszöbölhető a helytelenül rögzült mozdulatsorok okozta ízületi fájdalmak és izomsérülések, sőt, a mély izmok megerősödésével megszűnhetnek például a rossz tartásból, állandó fizikai terhelésből eredő problémák. 

4. Szebb tartást eredményez

A helyes testtartásra már érdemes a legfiatalabbaknál (lásd: gyerekek - crosskids, kamaszok - utánpótlás) kiemelten figyelni, de valójában minden korosztálynak célszerű odafigyelni arra, hogyan tartja a testét, mert azon túl, hogy különböző egészségügyi problémákat előzhetünk meg vele, a megjelenésükre és kisugárzásunkra is hatással van.

Ha sokat ülünk autóban, irodai munkát végzünk, esetleg sokat kell ácsorognunk nap mint nap, vagy éppen sokat cipeljük/hordozzuk/ringatjuk a kisgyerekünket, könnyen felveszünk és rászokunk egy aktuálisan esetleg kényelmes, ám de a szervezetünknek hosszú távon helytelen pozícióra.

Jó hír viszont, hogy a cross training segítségével ráadásul nem csak az izmoknak köszönhetően, hanem az edzéseken lévő mini kihívások teljesítésével büszkébben megyünk haza, hiszen ki ne húzná ki magát, ha időre teljesített három körben 60 darab dupla ugrálókötelezést, 40 guggolást és 20 fekvőtámaszt. Gyertek, próbáljátok ki! :)

Cross Training

5. Lesz még egy családod

Mindegy, hogy orvos, pultos, élsportoló, projektmenedzser vagy GYES-en lévő anyuka, mikor együtt küzditek végig azt a 90 percet, mikor azt érzitek külön-külön, hogy még egyszer tuti nem tudok leguggolni se, nem hogy fel is állni belőle, de látod, hogy a csapattársad megcsinálja, ezért erőre kapsz, és te is végignyomod. Akkor a legvégén, a padlón fekve kiterülve érzed, hogy az erő és a kitartás összekovácsol benneteket. Minden év augusztusában szervezünk edzőtábort, ahol egy négy napos hosszú hétvége keretében  napi több edzéssel búcsúzunk a nyártól.

6. Kortól és nemtől függetlenül elkezdhető

A Cross Genesis teremben sokféle emberrel találkozhatunk. Valaki azért jön edzeni, mert fontos számára a sport, és így a kitartását és teherbíró képességét is trenírozza, van aki egészségügyi problémáját oldja meg vele, vagy éppen azt szeretné megelőzni, esetleg a túlsúlyától kíván megszabadulni és formásodni, de van még egy csoport.

A Cross Training önmagában is megállja a helyét, de versenyszerűen sportolóknak kiegészítő edzésként is kiváló. Legyen szó például élsportolóról, mint például Verrasztó Dávid úszóról, akivel egyébként lehet találkozni a teremben :), vagy egy extrém kalandorról, mint amilyen Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó, aki tavaly a mi evezőpadunkat használta a felkészülés során, de egy kihívásokat kereső - mostanában olyan népszerű - Spartan Race-re készülőnek is erősen ajánlott a teljesítményének javítására. A Cross Traininget bárki elkezdheti, aki szeretne egészségesebb és fittebb lenni.

7. Az első óra ingyenes

Gyere el, hogy neked is jobb legyen a közérzeted és motiváltabb személyiség legyél, az első óra ingyenes, és amennyiben megtetszik, lehetőséged van 20%-kal olcsóbban megvásárolni helyben az első havi 12 alkalmas tagságidat 25 000 Ft helyett 20 000 Ft-ért. A foglalkozásokra folyamatosan lehet csatlakozni. Próbáld ki kötelezettségek nélkül! Jelentkezz minél előbb! AYCM kártyát is elfogadunk!