★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Edzőtermi vagy otthoni edzés? Segítünk dönteni!

2018. okt 2. - 21:16 -- Csóka Gábor

Cross Training edzés

Az otthoni edzés legnagyobb előnye, hogy helyben van. ☺  Nem kell lemenni a terembe, igazodni a nyitva tartáshoz. Otthon bármikor bevállalhatsz egy kis edzést, amit kedved szerint építhetsz be a napirendedbe. És a bérletért sem kell fizetned, plusz az otthoni edzéssel rengeteg időt spórolsz meg.

Az interneten könnyen és gyorsan összeállíthatsz magadnak egy saját edzéstervet (ami persze nem lesz annyira pro, mintha egy személyi edző tervezte volna), és az oktatóvideókból is rengeteg inspirációt meríthetsz az otthoni edzéshez. Kereshetsz egy otthoni mozgással foglalkozó fórumot, ahol friss ötleteket gyűjthetsz, hogy minél hatékonyabban fejleszd az állóképességed.

Egy edzőterem felszereltségét otthon nem tudod megteremteni, így biztos valamilyen gyakorlatról le kell mondanod, eszköz vagy hely hiányában. Ha fejlődni szeretnél, akkor minden edzésen oda kell tenni magad, és többször is át kell lendülnöd a gyakorlatok közbeni holtpontokon. Ez otthon, egyedül tízszer annyi önfegyelmet, eltökéltséget és erőt kíván, mintha egy edző motiválna.

A teremben változatos edzés programokkal acélozhatod a tested, kis szerencsével pedig találsz egy remek csapatot, akikkel élmény a közös mozgás, ezért a rendszeres edzésekről sem akarsz majd lógni. Az edzőteremben egyéni tervek segítségével fejlesztheted az izomzatodat, amiben nagy segítségedre lehet egy profi személyi edző. Szakértő tanácsai mellett bátran kísérletezhetsz számodra új sportokkal, mint például a Cross Training, Box vagy Thai Box

A dinamikusabb mozgásoknál egy idő után fenn áll a veszélye, hogy a gyorsaság a szabályos végrehajtás kárára megy, ha egyedül otthon csinálod szakember felügyelete nélkül. Ez nem csak a fejlődést veti vissza, hanem a sérülés veszélyét is növeli, akárcsak a bemelegítés és edzés utáni levezetés, nyújtás elhagyása is, amire szintén hajlamosak vagyunk leginkább időspórolás miatt, pedig ezek legalább annyira fontosak, mint maga az edzés. A bemelegítés és nyújtás lecsippentése sajnos nagy hiba, hiszen az izomzatot fel kell készíteni a munkára, megfelelő állapotba kell kerülnünk ahhoz, hogy az intenzív mozgást, hatékonyan és szabályosan végrehajtsuk, valamint az edzés végén végzett speciális gyakorlatokkal rugalmassá és ellenállóbbakká tehetjük az izmainkat, elősegíthetjük a regenerálódás folyamatát,és csökkenthetjük a másnapi izomláz mértékét. Ha egy edző áll felettünk biztos, hogy egyik sem marad el.

Az otthoni edzés jobb mintha nem mozognál semmit, de ha fejlődni szeretnél, folyamatosan egy motiváló közössébe tartozni, és kihozni magadból a maximumot, mindezt lehetőleg sérülések nélkül, akkor az edzőterem a jó választás.

Csak rajtad múlik, hogy mikor vágsz bele az edzésbe! Gyere le hozzánk a CrossGenesisbe, és próbáld ki az edzéseinket!