★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Jótanácsok, amit ha kezdőként megfogadsz, meg fogod szeretni ezt a remek sportot, és könnyedén veszed majd az akadályokat!

2018. nov 8. - 8:42 -- Csóka Gábor

Csóka Gábor cross training edző

1. Állíts fel reális célokat!

A legideálisabb, ha több, kisebb célt tűzöl ki magad elé, és ezeket vezeted is. Ha így teszel, a megvalósításához vezető úton, mind fizikálisan, mind állóképesség terén is fejlődni fogsz. A kis cél jóval nagyobb sikerélményt ad, mint, hogyha egy nagy célt tűzöl ki, amibe beletörik a bicskád ;). Nem fog mindenki 100kg-al lökni, vagy húszszor húzodzkodni a kezdő csoportból 1-2 hónap elteltével. Reálisabb, ha megszeretnél tanulni húzódzkodni gumikötél nélkül csipőbillentéssel. vagy a falnál a kézállást tartani 1 percig. Az elején ebben gondolkodj, és sikerélményed lesz, aztán egyszer csak felgyorsul minden, és elkezded élvezni az edzést, annyira, hogy már alig várod a következőt ;)

2. Ne törj meg, és ne hagyj ki egy WOD-ot, mert egy gyakorlat nem fekszik neked!

A CrossFit több sportág módszereit, mozgásformáit vegyíti. Megtalálható benne a gimnasztika, atlétika, torna, olimpiai súlyemelés, erőemelés. Minden gyakorlatnál magas szinvonalat hozni, nem egyszerű mutatvány, több év munkája mire mindent tökéletesen elsajátítasz. Tehát, ha nem tudsz valamit, győzd le magad, és tessék neki állni annak a WOD-nak. Azt a mozgást is csinálnod, gyakorolnod kell ami nem megy. Legyen a célod az ismeretlen gyakorlat helyes elsajátítása!

Tudom, nem olyan egyszerű dolog a kényelmi zónánkból kimozdulni, elkezdeni valami újat ami merőben más, mint amit eddig valaha csináltál. Megtetted, végeztél a WOD-al? Az eredménytől függetlenül légy büszke a teljesítményedre. Elindultál egy úton a GYŐZTESEK útján! Mozgósítottad minden erődet, hogy kilépj a komfortzónádból. Neked sikerült!

3. Készíts képet a WOD-ról!

Az edzés hatékonysága abban rejlik, hogy itt minden edzés egyben egy verseny is. A tréningen résztvevők egyszerre kezdik a feladatot, a WOD-ot. Vagy adott idő alatt kell minél több kört teljesítened, vagy az előre megadott köröket kell minél rövidebb idő alatt befejezned. Az eredmények felkerülnek a táblára, így láthatod hogy milyen szinten állsz a többiekhez képest. Ezeket az eredményeket érdemes jegyezned, ugyanis három hónap, fél, vagy egy év elteltével újra megismételhető az adott gyakorlatsor, és ebből egyértelműen látni fogod a fejlődésedet. Meg fogsz lepődni!! Hurrá hangulatod lesz és szét vet a büszkeség! 

4. Minimum 4 hónapig ki kell tartanod!

Nem csodamódszer ez az edzésrendszer sem, pár nap alatt a cél elérése lehetetlen. A CrossFit komplexitása miatt a technikai tudás elsajátításához idő és türelem kell, úgyszintén az erőszint növekedéséhez valamint az anyagcsere változásához is. Heti 3 edzéssel 4 hónap alatt szép eredményeket fogsz produkálni! Ismerek olyat aki pár hónap alatt  a gumiköteles