★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

cross-training

Cross-training 100 kérdés és válasz

2020. aug 23. - 10:53 -- Csóka Gábor

Sportos nő olimpiai rúdat emel cross-training edzésen

A cross-training korunk egyik legnépszerűbb mozgásformája. Ennek ellenére, vagy pont emiatt, sok-sok éves edzői pályafutásom alatt megszámlálhatatlan kérdést kaptam már a témával kapcsolatban. Az évek során rengeteg tapasztalatot és tudást gyűjtöttem össze a cross-trainingről, amit most szeretnék is nektek bemutatni. 

Terhesség és sport

2020. jan 1. - 7:51 -- Csóka Gábor

Terhesség és sport

A terhesség és a sport nem egymást kizáró dolgok. Az aktív és egészséges életmód a terhesség alatt is rendkívül fontos és számos haszna van. Vadászi-Szecsei Kata már lassan 6 éve jár hozzánk rendszeresen cross-training edzésekre. Ezt akkor sem szakította meg, mikor megtudta, hogy babát vár, és a terhessége alatt is lejárt a Genesisbe edzeni. A szülést követően pedig fokozatosan tért vissza a csoportos órákra. Katát kérdeztem a tapasztalatairól.

Hány éves kortól érdemes elkezdeni a Cross-traininget?

2019. dec 3. - 15:14 -- Csóka Gábor

CrossKids

A cross-training speciális módosításokkal gyermekek számára is egészséges és élményt nyújtó mozgást jelent. Vannak, akik azt tanácsolják, hogy serdülő kor előtt egy gyerek ne végezzen súlyzós edzéseket. Ennek oka, hogy csontnövekedési problémák következhetnek be, amelyek visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak. Akik ezt a véleményt osztják, hozzáteszik, hogy hormonálisan és kötőszövetileg a gyerekek szervezete nem megfelelő még egy súlyzós programhoz.