★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Box edzés Újpest

Box

A box rövid története

Az ökölvívás az egyik legősibb sport, már az ókorban az első olimpián is megjelent. Mivel a harcosok békeidőben is művelték, az állandó gyakorlás ébren tartotta a katonákban a harckészséget és edzettséget. Ebből fejlődött ki a sportszerű ökölvívás, azaz a box.

A box előnyei

A box rendkívül összetett sport, az egész testet dolgoztatja, és még a tehetségesebb tanulóknak is hosszú évekbe telik, mire magas szinten elsajátítják. A lábujjak hegyétől a fejig szükség van valamennyi porcikára, hogy a küzdő gyorsan és nagy erővel tudjon ütéseket mérni, védekezni, távolságot tartani, elhajolni, stb. Ezentúl nagyfokú koncentrációra és óriási állóképességre is szükség van.

Ennek a rendkívül intenzív mozgásformának köszönhetően valamennyi izomcsoport erősödik és fejlődik, továbbá javul a gyorsaság, robbanékonyság, állóképesség és összpontosító készség is. A box lélektani szempontból is számos előnnyel rendelkezik, ugyanis jelentős stresszoldó hatása van, segít levezetni szabályozott keretek között a felgyülemlett energiákat és agressziót is.

Mit kell tudni a box edzésről?

Bokszedzéseinken minden korosztály és különböző boksz tapasztalattal rendelkezők is tudnak egyszerre edzeni. Az edzések menete úgy lett kialakítva, hogy az mindenki számára teljesíthető legyen, de mégis mindenki megtalálja benne a kihívást. Van lehetőség küzdelemre is, illetve tisztán zsákos edzésre is – természetesen a felkészültségi szintnek megfelelően, az edzővel való egyeztetés alapján.

Jelenleg csak személyi edzés formájábn lehet ifénybe venni a bokszedzéseket.

Az edzésekre való csatlakozáshoz nem kell előképzettség és nem kell mást tenned, mint időben megjelenni edzésre készen.

Más küzdősportokhoz hasonlóan, a box is fokozott igénybevételt jelent, ezért fontos, hogy a szervezet megkapja, amire a jó teljesítmény eléréséhez szüksége van, így érdemes az edzés előtt megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni étel vagy ital formájában.

Box

Box edzés felépítése

Az első lépés a bemelegítés, amely történhet járással, ugrókötelezéssel, szökdeléssel, nyújtás-, lazítás beiktatásával, és futással.

Box edzés felépítésénél nagyon fontos a fokozatosság. Vagyis, amíg izomzatunk nem melegedett át kellőképpen, semmi esetre sem szabad erős, gyors mozgásokba kezdeni, mert sérüléshez vezethet.

Box edzés következő fázisában a technikai gyakorlatok következhetnek, az ehhez megfelelő eszközök segítségével. Fő segédeszköz a boxzsák, amely az ellenfelet legjobban imitáló felszerelés, és amelyen kiválóan gyakorolhatók a különböző ütések. A felülről lefelé lógó, visszapattanó box körte is alapfelszerelés a box edzés során. Segítségével javul az ütősebesség és a ritmusérzék. Elengedhetetlen a függőlegesen két rugós zsinór közé erősített reflex labda is, amely ha nem vigyázunk, még vissza is üthet. A gyakorlatok változatosságát biztosítja a különböző kötelek, labdák, súlylabdák, ütők, gumik, stb. használata.

Ezt követően jöhetnek a küzdelmek, ahol saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, mennyire volt eredményes az eddigi felkészülés és tanulás a box edzésünkön. Küzdelmi tapasztalatszerzésre, gyakorlásra a húsvér ellenfélnél nem létezik jobb partner, ráadásul a harc során önismeretre is szert teszünk. Folyamatosan „bátorságpróbát” teszünk, amely újabb értékes ismeretekkel ruház fel bennünket.

Az edzés lezárásaként levezető gyakorlatot végzünk, pl.: nyújtás, lassú légzés, lazító-körző mozdulatok.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék egy küzdősporton keresztül teljesen átmozgatni magukat, elsajátítani a boksz alapjait, vagy akár kipróbálni ezt az edzésformát.

Foglalkozások időpontja

Előzetek egyeztetés követően.

BOX árak
TÍPUSÁRAK
Személyi edzés 1 alkalmas6500 Ft
Személyi edzés 8 alkalmas50 000 Ft
Személyi edzés 10 alkalmas60 000 Ft

Várunk mindekit, aki szívesen kipróbálná magát és rendszeresen mozogna!