★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Box edzés Újpest

Box

A box rövid története

Az ökölvívás az egyik legősibb sport, már az ókorban az első olimpián is megjelent. Mivel a harcosok békeidőben is művelték, az állandó gyakorlás ébren tartotta a katonákban a harckészséget és edzettséget. Ebből fejlődött ki a sportszerű ökölvívás, azaz a box.

A box előnyei

A box rendkívül összetett sport, az egész testet dolgoztatja, és még a tehetségesebb tanulóknak is hosszú évekbe telik, mire magas szinten elsajátítják. A lábujjak hegyétől a fejig szükség van valamennyi porcikára, hogy a küzdő gyorsan és nagy erővel tudjon ütéseket mérni, védekezni, távolságot tartani, elhajolni, stb. Ezentúl nagyfokú koncentrációra és óriási állóképességre is szükség van.

Ennek a rendkívül intenzív mozgásformának köszönhetően valamennyi izomcsoport erősödik és fejlődik, továbbá javul a gyorsaság, robbanékonyság, állóképesség és összpontosító készség is. A box lélektani szempontból is számos előnnyel rendelkezik, ugyanis jelentős stresszoldó hatása van, segít levezetni szabályozott keretek között a felgyülemlett energiákat és agressziót is.

Mit kell tudni a box edzésről?

Bokszedzéseinken minden korosztály és különböző boksz tapasztalattal rendelkezők is tudnak egyszerre edzeni . Az edzések menete úgy lett kialakítva, hogy az mindenki számára teljesíthető legyen, de mégis mindenki megtalálja benne a kihívást. Van lehetőség küzdelemre is, illetve tisztán zsákos edzésre is – természetesen a felkészültségi szintnek megfelelően, az edzővel való egyeztetés alapján.

Az edzésekre való csatlakozáshoz nem kell előképzettség és nem kell mást tenned, mint időben megjelenni edzésre készen.

Más küzdősportokhoz hasonlóan, a box is fokozott igénybevételt jelent, ezért fontos, hogy a szervezet megkapja, amire a jó teljesítmény eléréséhez szüksége van, így érdemes az edzés előtt megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni étel vagy ital formájában.

Box

Box edzés felépítése

Az első lépés a bemelegítés, amely történhet járással, ugrókötelezéssel, szökdeléssel, nyújtás-, lazítás beiktatásával, és futással.

Box edzés felépítésénél nagyon fontos a fokozatosság. Vagyis, amíg izomzatunk nem melegedett át kellőképpen, semmi esetre sem szabad erős, gyors mozgásokba kezdeni, mert sérüléshez vezethet.

Box edzés következő fázisában a technikai gyakorlatok következhetnek, az ehhez megfelelő eszközök segítségével. Fő segédeszköz a boxzsák, amely az ellenfelet legjobban imitáló felszerelés, és amelyen kiválóan gyakorolhatók a különböző ütések. A felülről lefelé lógó, visszapattanó box körte is alapfelszerelés a box edzés során. Segítségével javul az ütősebesség és a ritmusérzék. Elengedhetetlen a függőlegesen két rugós zsinór közé erősített reflex labda is, amely ha nem vigyázunk, még vissza is üthet. A gyakorlatok változatosságát biztosítja a különböző kötelek, labdák, súlylabdák, ütők, gumik, stb. használata.

Ezt követően jöhetnek a küzdelmek, ahol saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, mennyire volt eredményes az eddigi felkészülés és tanulás a box edzésünkön. Küzdelmi tapasztalatszerzésre, gyakorlásra a húsvér ellenfélnél nem létezik jobb partner, ráadásul a harc során önismeretre is szert teszünk. Folyamatosan „bátorságpróbát” teszünk, amely újabb értékes ismeretekkel ruház fel bennünket.

Az edzés lezárásaként levezető gyakorlatot végzünk, pl.: nyújtás, lassú légzés, lazító-körző mozdulatok.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék egy küzdősporton keresztül teljesen átmozgatni magukat, elsajátítani a boksz alapjait, vagy akár kipróbálni ezt az edzésformát.

Foglalkozások időpontja

Kedd, csütörtök: 16:00-18:00

Minden második szombaton: 15:00-17:00

BOX árak
TÍPUSÁRAK
1 alkalmas jegy2500 Ft
Tagsági - 8 alkalmas12 000 Ft
Tagsági - 12 alkalmas15 000 Ft

Várunk mindekit, aki szívesen kipróbálná magát és szeretne egy jó csapat tagja lenni.