★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

A Duna átúszásáról egy kis szösszenet

2017. szep 10. - 10:17 -- Csóka Gábor

Duna átúszás

Kezdjük az elején:

6:45' reggeli ébredés után jöhetett a CH és fehérjés dús müzli. 

7:45' indulás a regisztráció helyszínére.

9:25' Regisztráció 

9:35' Itt úgy gondoltam, hogy jól fog jönni egy kis kémia. A bevált táplálék kiegészítő csomagot magamba öntöttem. Biztos, ami tuti.

10:00' Begördült a buszunk, ami átszállított a pesti oldalra a rajt helyszínére.

Izgultam? Igen, viszont fejben ott voltam és nem volt kérdés, hogy átúszom vagy sem!

(A Balaton átúszásához nem is lehet hasonlítani! ÉG és FÖLD!)

Technika, erőbeosztás és "hidegvér", ami a 17 fokos vízbe csobbanáskor meg is volt. Első gondolatom az volt, hogy ezt most gyorsúszásban fogom abszolválni. Aha, de csak gondoltam. Az első 12 indulót látván, ÚJRATERVEZÉS! 2, azaz KETTŐ ember ért át a túlsó partra, a rossz technika választása miatt. Erős kezdés után a középen elfogytak és a sodrás győzött !

Mellúszással kezdtem és belőttem a partot szembe, 100-150m-ig nem volt vészes a sodrás, mikor a Duna közepére értem átváltottam gyorsúszásba. Felgyorsult minden, közelített is az a bója, úgyhogy tekerni kellett keményen, itt volt egy kis holtpont. A bóják jobb oldalán kellett maradni. Amennyiben a sodrás a bója bal oldalára vitt kiestél a mókából. A 4. majdnem megtréfált, 400m környékén át kellett váltanom mellbe, egy kis erőt gyűjtve az utolsó méterekre.

Végül, gyorsúszásban tettem meg a hátralévő távot. Mivel a technikám még közel sem tökéletes és az izomból való úszás nem áll távol tőlem, ezért elfáradtam nem kicsit, de nagyon!

Duna átúszás

Meggyőződésem, hogy ha nem járok heti 2x úszóedzésre, nem sikerült volna átúszni sehogy.

Szóval köszönet Trikó Norbert! A hideg vízre visszatérve, célba érést követően még 35-40perc után is zsibbadtak az ujjaim!

TIME= 6:25'..... de ez nem érdekes. Jövőre CÉL technikából 5:30' alatt.

Gyere és növeljük a csapásszámot együtt!