★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Funkcionális Training és irányelvek

2017. aug 5. - 8:23 -- Csóka Gábor

Az USA-ból induló és egyre nagyobb teret hódító funkcionális- és köredzésekkel  mindenki találkozhatott, aki egy kicsit barangolt már a fitness világában. Ez nem véletlen.

A motiváció, hogy valaki belevágjon a sportolásba, nagyon sokféle lehet. Viszont sokan konkrét célok nélkül, vagy külsőségek miatt mennek le a legközelebbi terembe. Aztán valahogy az izolált bicepsz gyakorlat és a haverokkal/barátnőkkel csevegés már nem elég. 

Többet és jobbat akarnak, többek és jobbak akarnak lenni.

Csóka Gábor és a Cross Training

3 CrossFit verseny és 3 dobogós helyezés után úgy döntöttem, hogy mások céljait helyezem előtérbe. Minden időmet kitölti, hogy valami értékeset adhassak a sport által az embereknek. Az egyesületünket 2016-ban alapítottam. Jelenleg több mint fél tucat edzésforma, professzionális dietétika, VIP életmód program és Utánpótlás nevelés várja az érdeklődőket. Edzőink és a terem jelmondata:

„Minőség a mennyiség felett.”

Mi a cross-funkcionális edzés?

Az emberi vázrendszert és szervezetet egy egésznek tekintő edzésmódszer és gondolkodás. Az alapozó- és köredzések  az egész testre hatnak, mivel az izmaink nagy százalékban vannak terhelésnek kitéve az adott gyakorlatok és az egész edzés alatt. Az erőt, gyorsaságot és állóképességet a lehető legnagyobb egyensúlyban akarjuk tartani az edzéstervezés során. Így elérhetjük a fittségünk és kondíciónk csúcsát. Ezek az összetett és több ízületben végbemenő gyakorlatok hatnak az izomzatra és a keringési rendszerre, így fokozva az edzettséget. Az összetettség miatt a helyes technika  FONTOS - és elengedhetetlen a biztonságos és hatékony végrehajtáshoz.

Fő jellemzők és összetevők

Úszás, futás, olimpiai súlyemelés, lendületi és torna elemeket felhasználó- és egyéb sajáttestsúlyos gyakorlatok. Ehhez a magas fokú sokoldalúsághoz, alapozó és rávezető gyakorlatokon át vezet az út. Itt jön képbe az ARANY HÁRMAS, amiket csak együtt és komplexen lehet vizsgálni:

„A hajlékonyság és a mobilitás, stabilitás nélkül egyenlő a sérüléssel.”

A funkcionális gondolkodáshoz ismernünk kell a mozgásmintákat. Ezek kivitelezéséhez pedig mozgathatóság (mobility)(link), nyújthatóság (flexibility) és stabilitás(stability) kell. A CrossGenesis csapata mind a három összetevő és a kondicionális képesség fejlesztésében segíteni tud Neked, ha magasabb fittségi szintre vágysz! Gyere hozzánk edzeni!