★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Csoportos Cross-training

Elöljáróban szeretnénk elmondani, hogy a cross-training nem valami trendi sport. Nálunk nincsenek olyan srácok, akik csak dumálgatni járnak le az edzőterembe. Itt nincsenek kezdők és profik. A cross-training nem egy hobbi sport, ahova hébe-hóba le lehet járni. A Cross-training egy komoly edzésforma, azoknak, akik jó erőnlétet, állóképességet szeretnének, akik tényleg erősek akarnak lenni és nem csak lufi izmokat növeszteni. A cross-traininghez kell a kitartás, és küzdeni kell a célokért. Mi a Cross Genesisben mindannyian, beleértve az edző partnereidet is segítünk neked és másnak is a céljai elérésében. Mi tényleg egy család vagyunk és egy szuper edzőterem.

Cross training

Előnyök

Fontos kiemelni, hogy a szép és arányos test, a testzsírszázalék csökkenése, a fogyás és a szép kidolgozott test a cross-training szükséges velejárója és nem célja. Mi nem a fogyásra és a szép izmokra hajtunk, hanem az edzésre, az erőnlétre, a személyes határok folyamatos leküzdésére. Ezzel együtt mintegy pozitív mellékhatásaként, beindul az anyagcsere, fogyunk, szépül a testünk és a zsír helyére izmot építünk. Izmokat és nem lufikat. 

Cross training

Kiket várunk

Közhelyesnek hangzik, de mindenkit kor és nemtől függetlenül. A közhiedelemmel ellentétben a cross-training nem egy kizárólag fiús sport. Rengeteg nővesz részt az edzéseinken. Aki ellátogat hozzánk és kitartóan jár az edzéseinkre, annak nemcsak az állóképessége és az erőnléte javul, de folyamatosan képes lesz leküzdeni a személyes korlátait. Az edzéseknek köszönhetően nemcsak erősebb lesz, de sokkal egészségesebb is. Megerősödnek a mély izmok, csökken vagy megszűnik a hát- és, derékfájás. Legnagyobb előnye, hogy öregkorunkban sem lesz probléma a mozgással, és nagyobb eséllyel érjük meg a szép kort :)

Büszkék vagyunk rá, hogy tudomásunk szerint nálunk van egyedül utánpótlás képzés: 10-18 év közötti fiatalok számára külön kombinált cross-traininget tartunk. Ezzel is javítva a fiatalok állóképességét, munkabírását, kitartását. Az edzés hozzájárul a megfelelő testtartás kialakulásához, jobb közérzetet és motiváltabb személyiséget alakít ki náluk, amely egész hátralévő életére pozitív kihatással lesz.

Cross-training edzés árak

Nálunk a Cross Genesisben mindenki megtalálja az elhatározásához, erőnlétéhez, fizikai állapotához és a pénztárcájához leginkább illeszkedő edzéslehetőséget. Több különböző edzéstípusból és további kiegészítő edzésekből és szolgáltatásokból válogathatsz.

Tudnivalók:

  • Egy alkalmas jegy: egy konkrét edzés látogatására jogosít fel.
  • Havi tagsági díj: havi 12 egyforma típusú edzés látogatására jogosít fel.
  • SZÉP kártyát is elfogadunk
CROSS-TRAINING CSOPORTOS, TAGSÁGI DÍJAK 2021. MÁJUS 1-TŐL
TÍPUSÉRVÉNYESÁRAK
Cross-training napijegy1 alkalom4500 Ft
Cross-training 10 alkalmas tagsági30 nap29 500 Ft
Cross-training 12 alkalmas tagsági35 nap34 500 Ft
Cross-training havi korlátlan30 nap43 500 Ft
Movement Preparation System felmérés (fizikai állapotfelmérés)11 500 Ft

Órarend

ALL YOU CAN MOVE
Érvényes AYCM (L-XL-XXL) kártyával havi tagságit is válthatsz
TÍPUSÉRVÉNYESÁRAK
1 alkalom1 alkalom3500 Ft
10 alkalom30 nap18 500 Ft
12 alkalom35 nap22 500 Ft
Korlátlan30 nap28 000 Ft
OPEN GYM
Igénybe vehető előzetes egyeztetést követően, csoportos edzéseken kívül, személyi edzések alatt.
TÍPUSÉRVÉNYESÁRAK
1 alkalom1 alkalom3 000 Ft
10 alkalom30 nap25 000 Ft
12 alkalom35 nap29 500 Ft
Korlátlan30 nap34 500 Ft

Cross training

Hogyan épül fel egy Cross Training

Egy átlagos Cross Training 90 percig tart, és általánosan 7 szakasza van. Az idő múlásával és a tudásszint emelkedésével az alábbi szakaszok némileg átalakulnak, összevonódnak, illetve az egyes szakaszokkal eltöltött idő is módosulhat. Az alábbiakban egy átlagos (kezdő, közép haladó) Cross Training szakaszait írjuk le nektek.

1. szakasz – Bemelegítés (5 perc)

Minden sporttevékenység megkezdése előtt nagyon fontos az izmok felkészítése, bemelegítése az edzésre. Mi az edzéseinken SMR hengerezés technikát használunk, ami különösen hatékonyan lazítja fel az izompólyákat, és készíti fel az edzésre és a fokozott terhelésre az izomzatot. Mind az alsó- és felsőtest teljes hengerezése megtörténik talptól a tarkóig. Fontos: mindig a szív irányába masszírozunk.

2. szakasz – Mozgáspreparáció, nyújtás (20-25 perc)

A bemelegítés része, de attól kissé elválik a nyújtás. A merev test, a merev izmok, nagyon könnyen szakadnak, húzódnak. A nyújtásra is komoly figyelmet kell és érdemes szentelni.

3. szakasz – Technika (10-15 perc)

A technikai szakaszban a sportoló megtanulja a különböző gyakorlatok helyes végrehajtásához szükséges pontos mozgást. A gyakorlatok helyes végrehajtása garantálja, hogy a sportoló ne sérüljön meg, illetve a gyakorlat végrehajtásával a megfelelő izmok, izomcsoportok dolgozzanak. Technika lehet saját testsúlyos-gimnasztika pl. kézállás (Hand Stand), a húzódzkodások különböző fajtái (Kipping, Butterfly, Strict, Pull-ups stb.), vagy súlyemelés (Olympic weightlifting), ezen belül felvétel (Clean), lökés (Jerk), szakítás (Snatch).

4. szakasz – Strength, erőfejlesztés (15-20 perc)

Az erőfejlesztés blokkban a főbb izomcsoportok (mell, hát, láb, váll, törzs) megfelelő fejlődésének érdekében végzünk gyakorlatokat különböző eszközökkel (Kettlebell, olimpiai rúd, TRX, gyűrű, stb.), továbbá saját testsúlyos gyakorlatokat is (Bodyweight).

5. szakasz – Core/Skill (5-7 perc)

A Core/Skill szakaszban elsősorban saját testsúlyos gyakorlatokat végzünk, melynek célja főként a törzs erősítés-stabilitás (Plank, Side Plank, Hang vagy OH stability). Ezen felül alkalmazhatunk kiegészítő eszközöket, gumiköteleket, kis súlyokat is. Core-nál a cél, hogy instabil állapotot hozzunk létre ezáltal késztetve a Core izmokat arra, hogy nagyobb súlyoknál történő munkavégzésnél a törzs stabilabb legyen. Továbbá nem felszíni, hanem mélyizmok mozgatunk át a gyakorlatok közben. Pl.: lapocka alatti izmok (rotátorköpeny). Főleg kezdők számára nagyon fontos az ügyességi gyakorlatok elsajátítása. Pl. Double Unders (dupla ugrálókötél), Handstand (kézállás) vagy handstand walk (kézjárás). 

6. szakasz – WOD azaz Workout Of the Day (10-15 perc)

A WoD a szív- és érrendszer edzése. Metabolikus kondicionálás. Célja, hogy ne csak az izmok erősödjenek, hanem az izmokkal együtt az szervezett állóképessége is fejlődjön. TEAM vagy HERO WOD-nál az időtartam 45-55 perc, viszont ezeket csak haladó vagy versenyző szintű atlétáknak ajánlott, kezdőknek tilos. 

7. szakasz – Levezetés

Hengerezés, nyújtás (stretching)

További cross-training foglalkozások: