★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Elképesztő átalakulás! Ez Gergő története

2019. jan 7. - 19:49 -- Csóka Gábor

Báthori Gergő átalakulás

Báthori Gergő másfél évvel ezelőtt kezdett nálunk edzeni. A csoportos cross-training óráknak köszönhetően rengeteget változott fizikálisan és mentálisan is. Ma már nem csak erősebb, hanem magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb is. A kezdetekről, és tapasztalatairól kérdeztük.

1. Mi volt a motivációd, hogy elkezdj edzeni?

Csupa általános dolog, leginkább a mozgás és az állóképesség hiánya. Soha nem voltam élsportoló, de az egyetemi éveket megelőzően nehezen telt el nap testmozgás nélkül, ez része volt a társasági életnek, legalábbis nálam. Az egyetemi évek során azonban ezt a jószokásomat sajnos egyre kevésbé sikerült megőriznem. A tanulás, a munka és a sikeres vizsgák utáni ünneplés mellett a rendszeres testmozgás egyre inkább a hattérbe szorult. A diplomát követően sok minden változott és nagyon sok új kihívásnak kellett egyszerre megfelelnem, amiben úgy éreztem, hogy a rendszeres edzés segíthet.

2. Miért a cross-traininget választottad?

A cross-traininget egy jóbarátom tanácsára próbáltam ki először, kb. másfél éve nyáron. Bevallom, először kicsit szkeptikus voltam, de rögtön megfogott a funkcionalitása, hogy egyszerre fejleszthető az erőnlét és az erő, nem beszélve arról, hogy egy különleges közösségi élményt ad. Egy hosszabb, költözködésekkel teli, zsúfolt időszakot követően pedig a végső lakásválasztásban talán tudat alatt az is közre játszott, hogy méterekre tőle felfigyeltem a CrossGenesis edzőteremre. Itt remek edzőket és edzőtársakat ismerhettem meg, így most már több mint egy éve rendszeresen töltöm itt a szabadidőm nagy részét.

3. Milyen volt az első edzés?

Az első Cross jellegű edzéseim kb. 45 perces, mint utólag megtudtam, köredzések voltak. Itt sokkal inkább az erőnléti edzés dominált, és a különböző súlyemelő technikák elsajátítására kevés idő jutott. Később, mikor az első CrossGenesises edzésre merészkedtem, azonnal megtetszett, hogy itt sokkal több idő jut az alapos bemelegítésre, bizonyos gyakorlatok technikájának begyakorlására és az erőfejlesztésre is. Persze még így is alaposan leizzasztott, és a többnapos izomláz sem maradt el.

4. Milyen változásokat tapasztaltál magadon?

Ami talán a leglátványosabb, és mindenki hamar észrevett a testi változások: lement a pocak, lassan a rég elveszettnek hitt kockahas is újra elő-elő bukkan, a fejni való csöcsök helyére is egész formás mellizom került, megizmosodott a karom, szélesebb a vállam. Így azért sokkal jobban érzem magam a bőrömben és rengeteg plusz magabiztosságot ad, annak ellenére, hogy nem ez volt a fő motiváció, sőt az elhízás jeleit annyira nem is vettem észre magamon, pedig jópáran szóvá tették. Emellett sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, segít a mindennapos stressz levezetésében, amiből sajnos van bőven. Idővel azt vettem észre, hogy újabb teljesítményekre motivál, újra elkezdtem rendszeresen úszni, squasholni és túrázni is.

5. Mit szeretsz a CrossGenesisben? Mit üzennél azoknak, akik először jönnek a CrossGenesisbe?

Rendszeres edzésbe kezdeni nem könnyű, főleg hosszú kihagyást követően, de talán még nehezebb amellett kitartani, hónapokig, évekig, hogy a mindennapok részévé váljon. Korábban sokszor próbáltam újra rendszeres edzést vinni a mindennapjaimba, amit 1-2 hónapos lelkesedést követően újabb hosszú, mozgásmentes szünet követett, persze mindig volt valami kifogás. A CrossGenesis közössége, az ott tapasztalt családias hangulat, jófej edzőtársak és profi edzők rengeteget segítenek abban, hogy egy hosszú és fárasztó napot követően is erőt vegyek magamon az edzéshez.