★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Izlandról a Cross Genesisbe

2019. szep 24. - 9:05 -- Csóka Gábor

Réz Gábor

Réz Gábor és családja már hosszú ideje külföldön él. Gábor komoly sport múlttal rendelkezik, de neki is rengeteg sérülése volt az évek során, melyre a CrossFit® adott megoldást. Mikor haza látogattak, a Cross Genesist választotta, ahova jövőre is szeretne visszatérni. Vele beszélgettem elsősorban a nálunk eltöltött élményeiről.

Ha jól tudom hosszú ideje külföldön élsz. Minden évben hazalátogatsz?

Izlandon, Reykjavikban élek, általában nyáron hazalátogatunk a családdal.

Milyen kötődésed van a sporthoz? Több sportágat is kipróbáltál, mielőtt a crossfittel megismerkedtél, mesélnél kicsit erről?

12 éves korom óta sportolok aktívan. Testnevelő tanári szakot végeztem Egerben. Kosárlabdáztam 25 évet aktívan. Futottam 2 maratont és kb 30 félmaratont. Kosárlabda mellett mindig volt konditermezés. Januárban akartam váltani és kezdtem el CrossFit-ezni. Azóta csak az. 

Mi tetszik ebben a sportban, számodra miért különleges?

A közösség, az emberek akiket a sportág maga köré gyűjt, a legfontosabb számomra. Itthon is fantasztikus embereket ismertem meg. Nagyon megterhelőek az edzések, viszont jól variálhatóak. Nem túl hosszúak, ezért munkával jól összeegyeztethetőek. A CrossFit megoldotta a már évek óta fájdalmas váll problémámat. Valamint mindig tudsz benne előre lépni és fejlődni. Nincsenek határok.

Hogy esett a választásod a Cross Genesisre? Hogy érzed itt magad?

Általában Rákospalotán tanyázunk, ha itthon vagyunk. Ezért ez volt a legközelebb, de nem bántam meg, mert szuper jól érzem a Cross Genesisben magam, fantasztikus ez a kis közösség, inspirálóak az edzőtársak, képzettek az edzők. Mindenki nagyon barátságos.

Miben más itt egy edzés, mint kint?

Kint olimpiai súlyemelés kétszer van egy héten direkt külön alkalom, nálatok ugye ez minden edzésen a technikai részben megtalálható. Ugyanígy külön van mobilizáció és technika is. Az edzések 60 nem pedig 90 percesek, kb. 15p bemelegítés, 15 perc erősítés és vagy technika, aztán egy vagy két WoD. Pénteken csak WoD, mindig chipper (olyan feladatsor, amiben sokféle feladat van). Minden munkanap 5-6 időpont van és minden edzésen ugyanaz egy napon belül, nálatok ugye ez is változó. Hétvégi edzés hosszabb általában inkább állóképességi. 

Augusztusban visszautaztok Izlandra, jövőre is számíthatunk rá, hogy ellátogatsz hozzánk?

Tervek szerint rövidebb időre jövünk, de semmiképp nem hagynám ki.

Réz Gábor