★ ★ ★ Személyi edzés ★ ★ ★

Elképesztő átalakulás #2! Betty története

2019. máj 23. - 19:56 -- Csóka Gábor

Betty teljes átalakulása. -16 kg túlsúly

Teljes átalakulás akár 10 hónap alatt. Betty 16 kg túlsúlytól szabadult meg kevesebb mint 1 év alatt a cross-training segítségével. A kezdetekről és a CrossGenesisben szerzett tapasztalatairól beszélgettem vele.

Mi volt a motivációd, hogy elkezdj edzeni?

Tulajdonképpen a legfőbb motivációm az volt, hogy találjak egy olyan mozgásformát, amelyet nem unok meg 3 hónap alatt. Természetesen formálni is szerettem volna a problémás részeket, mint később kiderült csak az volt. Próbálkoztam különféle zsírégető-alakformáló, Step Aerobik órákra járni, valamint kondizgattam is egy pár hónapig, de hamar elszállt a lelkesedésem. Utóbbinál főleg azért, mert unalmas volt és tudtam azt, hogy a gyakorlatokat nem szakszerűen hajtom végre. Az internetről merített tudás és megannyi cikk elolvasása is kevésnek bizonyult az edzéseknél. Nemhiába, nem ez a szakmám.

Miért a cross-traininget választottad?

Ha őszinte akarok lenni, azelőtt még csak a kifejezést sem ismertem. Teljesen véletlenül találtam rá magára a cross-trainingre. Egyik nap, ahogy hazafelé sétáltam elmentem a terem előtt, illetve megálltam, és belestem az ablakon és azt láttam, hogy pár fiú, és vagy 2 lány súlyt emelnek. A lányok hasonló korúak és alkatúak voltak mint én, és mégis játszi könnyedséggel „dobálták” a súlyokat. Elképedtem, hogy milyen erősek viszont nagyon motiváló látványt nyújtottak. Ezután kerestem rá az CrossGenesis oldalára, és fogott meg az az egyetlen mondat, hogy „kortól nemtől független”. Ekkor vettem fel a kapcsolatot a veled. 

Milyen volt az első edzés?

Az első edzés után egyetlen dolog jutott az eszembe, hogy ez nem az én sportom. Persze, utólag kiderült, hogy ez így nem teljesen igaz. Természetesen bemelegítéssel kezdtünk és rólam már ennél a pontnál szakadt a víz. Kétségeim voltak afelől, hogy kibírom-e az első órát. Pedig azt hittem nem vagyok rossz formában. Mire az edzés végére értünk teljesen kimerültem, viszont iszonyú büszke voltam magamra, hogy mégis teljesítettem a szintemnek megfelelő feladatokat.

Milyen változásokat tapasztaltál magadon?

Az első, amit észrevettem magamon, hogy a farmerem kezd kényelmes lenni. A viccet félretéve, az ember néha nincs is tisztában azzal, hogy az életformája nem éppen a legegészségesebb. Valahogy csak akkor tudatosult bennem, hogy volt rajtam 16 kg felesleg, amikor már leadtam azt. Ahogy teltek a hónapok egyre könnyebben mozogtam, minden nappal egyre többet és jobban bírtam és ami a legfontosabb, hogy erősödött annyit a gerincemnél az izomzat, hogy jelen pillanatban kevésbé érzem a nyaki csigolyáimnál évekkel ezelőtt kialakult porckorong kopásból eredő fájdalmat.

Mit szeretsz a CrossGenesisben?

A CrossGenesis legnagyobb varázsa nem abban rejlik, hogy egy klassz hely profi edzőkkel, hanem abban, hogy ez egy olyan hely, ahol találsz egy mozgásformát egy életstílust és barátokat, akik szülinapi tortát sütnek és meglátogatnak, ha beteg vagy. Egy igazi kis család, ahol a régi motorosok figyelnek az újonnan érkezőkre. Szeretem, hogy az edzők figyelembe veszik, hogy mik a céljaid, motiválnak, ha kell bekeményítenek és így vagy úgy, de kihozzák belőled a maximumot és még annál is többet.

Mit üzennél azoknak, akik először jönnek a CrossGenesisbe?

Mit is üzenhetnék? Talán azt, hogy az elején kemény lesz, de ez ebben a formában szinte mindenre igaz. A Cross Genesisben megfogod találni a számításaidat. Barátokra fogsz találni, jól fogod magad érezni és persze izmokra és állóképességre fogsz szert tenni. Észrevétlen fog az életedbe befurakodni a rendszeres edzés az egészséges táplálkozás. Csak ajánlani tudom ezt a mozgásformát. Tégy egy próbát, hiszen itt nincs semmi vesztenivalód legfeljebb a felesleges zsír.